Help de vluchtelingen in Calais!

Zaterdag stellen wij het PGA-huis beschikbaar voor het inzamelen van goederen, voedsel en kleding voor vluchtelingen in Calais. Stichting Dutch Artists in Action http://dutchartistsinaction.nl heeft de organisatie in handen en zorgt ervoor dat op 2 mei de vrachtwagen vertrekt. Hieronder de verdere informatie:
Stichting DAiA zet zich in voor vluchtelingen die gestrand zijn in Europa. Dit doen we op allerlei verschillende creatieve manieren. Zo houden wij inzamelingsacties voor spullen die voorzien in de eerste levensbehoeften, zoals kleding, dekens, tenten en voedsel. Maar ook organiseren wij verschillende (kunstzinnige-) evenementen om geld in te zamelen om bijvoorbeeld transporten te kunnen realiseren.
Onlangs zijn wij in de vluchtelingenkampen in Calais en Duinkerken geweest, met een vrachtwagen en twee bussen vol goederen. Daar ter plaatse hebben wij ons een paar dagen lang nuttig kunnen maken door mee te helpen koken, krakkemikkige onderkomens in het kamp te repareren, een broodnodige lach op kindergezichten te toveren door theatervoorstellingen op te voeren, en meer.
De situatie in de kampen is schrijnend; mensen leven in volledige onzekerheid over hun toekomst, zonder enige vorm van bezit, in tentjes in de modder en zonder bestaansrecht, met als enige drijfveer de hoop op iets beters.
Na barre tochten van soms wel duizenden kilometers, komen vluchtelingen aan in een kamp, zonder enige vorm van bezit. Naast kleding en onderkomens hebben zij ook behoefte aan voedsel.
In Calais is een grote gaarkeuken opgezet waar elke dag 1600 warme maaltijden bereid worden met gedoneerd voedsel. Deze maaltijden worden drie keer per dag uitgedeeld in de vluchtelingenkampen in Calais en Duinkerken.
Stichting DAiA zal regelmatig, in samenwerking met andere organisaties, de kampen bezoeken om alle denkbare steentjes bij te dragen aan het zo leefbaar mogelijk houden van de situatie voor de
vluchtelingen en hun omgeving.

OOK U KUNT HELPEN!
Omdat stichting DAiA volledig afhankelijk is van donaties willen wij u vragen een steentje bij te dragen. U zou ons enorm kunnen helpen met het doneren van goederen uit onderstaande lijsten. De behoeftes in het vluchtelingenkamp zijn zeer specifiek, wij willen u daarom vragen om alleen goederen van de lijst te doneren. Graag goed verpakt en gesorteerd.
U kunt de gedoneerde spullen inleveren op ZATERDAG 30 april en zaterdag 21 mei tussen 10.00 en 16.00 uur, op het PGAhuis, Oude Liesbosweg 76 te Utrecht.
Op 2 mei zal er weer een vrachtwagen vertrekken en wij hopen zoveel mogelijk voedsel en goederen te verzamelen voor die tijd.

Met vriendelijke groet,
Stichting Dutch Artists in Action
http://dutchartistsinaction.nl
https://www.facebook.com/DutchArtistsinAction/?ref=ts&fref=ts

GOEDEREN
toiletpapier
Wegwerp scheermesjes
shampoo
douchezeep
babyvoeding nr 2 en 3
luiers nr. 4, 5 en 6
thermosflessen
blikopeners
snijplanken
pannen, ketels met deksel
afwasmiddel
hangsloten met sleutel
mokken plastic of metaal
kampeermatjes
waterzakken / kannen
stevige tassen
fiets reparatiesetjes
dikke dekens (geen dekbedden)
kampeermatjes
fiets sloten

VOEDSEL
olie
rijst
bloem
suiker
vis in blik
groenten en fruit in blik
zout
thee
koffie
houdbare melk
specerijen
gedroogd fruit
uien
knoflook
aardappels
wortels
rode linzen
vers fruit (hele dozen)
verse groenten (hele dozen)

KLEDING MANNEN
gympen maat 41 -43
sweaters S en M
trainingsbroeken S, M
boxer shorts (nieuw) S, M
handschoenen

KLEDING VROUWEN
leggings XS, S, M
trainingsbroeken XS, S, M
onderbroeken (nieuw) S M
warme waterdicht jas S M