Scouts

Scouts

Leeftijd: 11-15 jaar (meisjes en jongens)
Opkomsttijd: vrijdagavond van 19:00 tot 21:00 uur
Locatie: Fort Lunet III
Teamleider: Sjoerd Quaak
Informatie?: Stuur een mail
Lid worden?: Aanmelden bij Scouting Salwega


Over de Scouts:
De Scouts is een redelijk nieuw onderdeel in de leeftijdscatergorie van 11 tot 15 jaar oud. Wij zijn een gemengd onderdeel, dat wil zeggen dat wij zowel meisjes als jongens in de groep hebben. De kinderen worden verdeeld over groepjes van 5 tot 8 kinderen, deze noemen wij patrouilles. Wij geven deze patrouilles namen van katachtigen, zo hebben wij op het moment de Cheetahs, Jaquars en de Panters. Vaak doen wij activiteiten met de hele groep maar het komt wel voor dat de kinderen in de patrouilles werken. Met deze patrouilles geven wij hun zelf de verantwoordelijkheid tijdens de opkomsten en kampen. Elke patrouille wordt geleid door een van de oudere scouts, wij noemen zeĀ  Patrouilleleiders (PL`s) en Assistent Patrouilleleiders (APL`s).

Waar?
Wij maken gebruik van Fort Lunet III. Als het warm is en de zon schijnt nog tot laat dan maken wij veel gebruik van het gehele fort. Want het is ideaal voor allerlei leuke buitenactiviteiten. Wanneer het wat kouder buiten is en niet zo lang meer licht, dan hebben we vaak binnen de opkomst.

Wat voor activiteiten kan je allemaal verwachten?
Op de vrijdagavond hebben we een twee uur durende opkomst waarbij wij een breed aanbod hebben aan activiteiten. Wij proberen het zo gevarieerd mogelijk te houden, waarbij scouting wel centraal staat. Zo zijn we het hele jaar door wel bezig met knopen en pionieren maar ook EHBO, routetechnieken en koken. Naast de echte scoutingactiviteiten verzinnen we ook hele leuke creative en actieve opkomsten, zoals: spelletjes met borrelnoten, ductape opkomst, casino, knikkerbaan, kerstdiner, cupcakes maken.

Naast de normale opkomsten gaan we drie keer per seizoen op kamp. Tijdens het kamp slapen de scouts in tenten en zullen in hun zelf gebouwde keuken koken en eten.

Mocht je het nu heel enthousiast zijn geworden om bij de scouts te komen of heb je gewoon een aantal vragen, neem dan even contact met ons op. Dat kan via scouts@salwega.nl.

Op dit moment is er een wachtlijst voor nieuwe leden bij de scouts. Wil je je inschrijven voor de wachtlijst dan kan dat, graag via de aanmeldingslink hierboven. Wij zullen dan zo snel mogelijk contact met je opnemen.