Lid worden

Wil je graag lid worden van Salwega? Wij hebben plek voor nieuwe leden bij:
Vendel: meisjes van 11- 15 jaar (zaterdagochtend)
Boomstam: iedereen van 23 jaar en ouder (1x per maand opkomst)

Inschrijven
Via deze link kom je bij ons inschrijfformulier op Scouting Online. Wanneer je dit formulier zo volledig mogelijk invult, neemt de leiding van het onderdeel contact met jou op.
Aanmelden bij Scouting Salwega

Wachtlijst (aanmelden kan vanaf 4 jaar)
Scouting is erg populair en ook Scouting Salwega plukt daar de vruchten van. Ondanks onze groei in de afgelopen jaren werken we momenteel nog steeds met een wachtlijst. Op dit moment hebben wij voor de volgende speltakken een wachtlijst:
Bevers: jongens en meisjes van 5-7 jaar (zaterdagochtend)
Manenborghhorde: jongens en meisjes van 7-11 jaar (zaterdagochtend)
Estahorde: jongens en meisjes van 7-11 jaar (zaterdagmiddag 12.30-14.30 uur)
Salwegahorde: jongens en meisjes van 7-11 jaar (zaterdagmiddag 15.00-17.00 uur)
Scouts: jongens en meisjes van 11-15 jaar (vrijdagavond 19.00-21.00 uur)
Troep: jongens van 11-15 jaar (zaterdagmiddag)

Afhankelijk van de doorstroom van onze leden op de vaste overvliegmomenten in februari en september, kan er plaats voor jou ontstaan. Zodra er een plekje voor jou vrijkomt, ontvang je hierover bericht van ons. Je wordt dan uitgenodigd om bij jouw onderdeel te komen proefdraaien.
Mocht bij jouw aanmelding voor de wachtlijst al duidelijk zijn dat wij op korte termijn helaas geen plek verwachten, informeren wij je daarover.
Aanmelden voor de wachtlijst kan rechtstreeks via deze link. Na het invullen van jouw gegevens ontvang je van ons een bevestiging dat jij jezelf voor de wachtlijst aangemeld hebt.

Proefdraaien
Om te kijken of scouting wat voor jou is, kan je als je voor het proefdraaien bent uitgenodigd drie opkomsten komen meedraaien. Als je dan besluit dat je scouting ook geweldig vindt, kun je lid worden.

Contributie
Bij iedere vereniging moet er betaald worden voor het lidmaatschap, dus ook bij Scouting Salwega. We willen scouting voor iedereen bereikbaar houden, daarom houden we de kosten zo laag mogelijk.
De contributie staat los van een eventuele bijdrage aan speciale activiteiten en ook los van het zomerkamp en andere kampen. Via de leiding wordt je op de hoogte gehouden van alle kosten omtrent speciale activiteiten. Het is uiteraard nooit verplicht om aan deze speciale activiteiten mee te doen. De contributie voor Scouting Salwega kun je vinden op de speciale pagina Financien op de website. Heb je vragen over de contributie? Neem dan contact op met de contributiepenningmeester.

Scoutfit
Wat vroeger het uniform heette noemen wij tegenwoordig een Scoutfit!. Ieder lid van Scouting is te herkennen aan zijn of haar Scoutfit in de bekende groene, beige of rode kleur, je hebt het vast wel eens gezien. Hoe werkt het nu precies met de Scoutfit?
De Scoutfit is gemaakt van speciale stof die tegen een flinke stoot kan en ook nog eens handig van pas kan komen bij bijvoorbeeld een kampvuur (bescherming tegen vonkjes). Iedereen bij Scouting draagt een Scoutfit. Als je komt kijken hoef je niet direct vanaf het eerste moment een Scoutfit te hebben, maar als je besluit om bij Scouting Salwega te komen is dit wel nodig.

Hoe kom ik aan zo’n Scoutfit?
Een Scoutfit is te koop bij de ScoutShop. Dit zijn winkels met alleen maar spullen die handig kunnen zijn voor Scouting, zo ook de scoutfit. Voor informatie (en een eventuele bestelling) kun je terecht op de website van de scoutshop. www.scoutshop.nl
Op de scoutfit worden ook allerlei insignes vastgenaaid. Dit verschilt per speltak, dus exacte informatie over  deze insignes (en vooral wat moet waar?) vind je op de speltakpagina’s.

Ik wil eraf! – Uitschrijven
Dat vinden we natuurlijk jammer, maar je kan besluiten dat je van Scouting Salwega af wilt. Als je van Scouting Salwega af wilt, dan moet je je via het afmeldformulier, schriftelijk uit laten schrijven. Als de schriftelijke opzegging is ontvangen, dan wordt de automatische incasso vanaf het volgende kwartaal ingetrokken. Dit betekent opzeggen vóór  1 januari of 1 april of 1 juli of 1 oktober.
Download hier het opzegformulier.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.
Contactpagina