Lid worden

Scouting is erg populair en ook bij Scouting Salwega zien we dit terug. Afgelopen jaren zijn wij enorm gegroeid. Helaas zitten dan ook op dit moment (bijna) alle jeugd onderdelen vol. Wel hebben wij plek voor nieuwe leden bij:

Aanmelden voor de wachtlijst van de bovenstaande onderdelen kan rechtstreeks via deze link. Na het invullen van jouw gegevens ontvang je van ons een bevestiging dat jij jezelf voor de wachtlijst aangemeld hebt.

Wachtlijst
Als gevolg van de volle jeugdonderdelen is de wachtlijst voor de andere jeugdonderdelen gesloten.

Voor de kinderen die op dit moment op de wachtlijst staan zal het dan helaas ook nog even duren voordat zij een keer kunnen komen kijken. Zij hebben hier bericht over ontvangen. Afhankelijk van de doorstroom van onze leden op de vaste overvliegmomenten in februari en september, kan er plaats ontstaan.
Zodra er weer ruimte op de wachtlijsten komt, wordt de link voor het aanmelden hier gedeeld. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ilse Pel -van Rookhuijzen via aanmelden@salwega.nl.

Contributie
Bij iedere vereniging moet er betaald worden voor het lidmaatschap, dus ook bij Scouting Salwega. We willen scouting voor iedereen bereikbaar houden, daarom houden we de kosten zo laag mogelijk.
De contributie staat los van een eventuele bijdrage aan speciale activiteiten en ook los van het zomerkamp en andere kampen. Via de leiding wordt je op de hoogte gehouden van alle kosten omtrent speciale activiteiten. Het is uiteraard nooit verplicht om aan deze speciale activiteiten mee te doen. De contributie voor Scouting Salwega kun je vinden op de speciale pagina Financien op de website. Heb je vragen over de contributie? Neem dan contact op met de contributiepenningmeester.

Scoutfit
Wat vroeger het uniform heette noemen wij tegenwoordig een Scoutfit. Ieder lid van Scouting is te herkennen aan zijn of haar Scoutfit in de bekende groene, beige of rode kleur. De Scoutfit is gemaakt van speciale stof die tegen een flinke stoot kan en ook nog eens handig van pas kan komen bij bijvoorbeeld een kampvuur (bescherming tegen vonkjes). Als je komt kijken hoef je niet direct vanaf het eerste moment een Scoutfit te hebben, maar als je besluit om bij Scouting Salwega te komen is dit wel nodig. Naast de Scoutfit maak je je outfit compleet met een Salwega t-shirt, deze zijn bij ons eigen winkeltje te bestellen.

Hoe kom ik aan zo’n Scoutfit?
Een Scoutfit is te koop bij de ScoutShop. Dit zijn winkels met alleen maar spullen die handig kunnen zijn voor Scouting, zo ook de scoutfit. Voor informatie (en een eventuele bestelling) kun je terecht op de website van de scoutshop. www.scoutshop-utrecht.nl

Op de scoutfit worden ook allerlei insignes vastgenaaid. Dit verschilt per speltak, dus exacte informatie over  deze insignes (en vooral wat moet waar?) vind je op de speltakpagina’s.

Groepsgroei
In de afgelopen jaren zijn wij flink gegroeid dankzij het grote animo voor scouting. Wij hebben als groep vastgesteld dat 28 leden bij welpen- en scoutsonderdelen optimaal is i.r.t. huisvesting en vrijwilligers. Wij hebben daarna gekeken wat de mogelijkheden voor ons waren, gezien huisvesting en vrijwilligers, en hebben onze groep kunnen uitbreiden. Zo hebben wij een 3 de horde (leeftijd 7-11 jaar) opgericht en iets later een 3 de scouts (leeftijd 11-15 jaar) opgericht. Sinds kort hebben wij ook een 2 de stam (leeftijd 18-23 jaar). In de toekomst staat er nog een 3 de afdeling (leeftijd 15-18 jaar) te verwachten. Wij groeien en binden onze leden, dat is echt onwijs gaaf. Wij zijn gezegend met zoveel leden en vrijwilligers.

Overvliegen
Om de goede balans en verdeling van leden te begeleiden zijn wij actief onze doorstroom en instroom gaan monitoren en begeleiden.

Wanneer kinderen op het punt staan om over te vliegen naar het volgende leeftijdsonderdeel, is er mogelijkheid om te kijken bij de verschillende onderdelen van die leeftijd. Aansluitend kan de eerste voorkeur doorgegeven worden aan de eigen leiding. Hierna zal er met leiding en bestuur samen worden gekeken naar de verschillende voorkeuren en gewenste balans bij de onderdelen. Wanneer de voorkeuren niet in balans zijn met de door ons gewenste balans zullen wij gaan loten.

Ik wil eraf! – Uitschrijven
Dat vinden we natuurlijk jammer, maar je kan besluiten dat je van Scouting Salwega af wilt. Als je van Scouting Salwega af wilt, dan moet je je via het afmeldformulier, schriftelijk uit laten schrijven. Als de schriftelijke opzegging is ontvangen, dan wordt de automatische incasso vanaf het volgende kwartaal ingetrokken. Dit betekent opzeggen vóór  1 januari of 1 april of 1 juli of 1 oktober.
Download hier het opzegformulier.

Meer weten? Neem dan contact met ons op via de contactpagina.
Contactpagina