Stammen

Roverscouts

Leeftijd: 18-23 jaar (jongens & meisjes)
Opkomsttijd: vrijdag en zaterdag van 20:00 tot 23:00 uur
Locatie: PGA-huis
Voorzitter: Elin Plasschaert (Vrijdagstam) en Tessa Hölscher (Kabilastam)
Informatie?: Stuur een mail
Lid worden?: Aanmelden bij Scouting Salwega


Over de Stammen:
De stam is een groep jongens en meisjes tussen de 18 en 23 jaar. Op dit moment hebben we twee stammen van zo’n 20 leden. De Vrijdagstam draait uiteraard op vrijdag en de Kabilastam draait op zaterdag van 20:00 uur tot zo laat het gezellig is. Het programma begint rond 20:00 uur en duurt tot ongeveer 22:00 uur. Bij het programma kun je denken aan een quiz, filmpje kijken, lipdubs , karaoke-avond, gekke spellen, thema avonden enz. We organiseren beurtelings het programma zelf. Dat betekent dat je het zo leuk/gek/rustig/creatief kunt maken als je wilt. Aan het begin van het jaar maken we een planning waarin staat wie wanneer het programma maakt en met welk thema. Als het programma is afgelopen gaan we vaak nog met z’n allen gezellig wat kletsen, dansen en drinken we een biertje.
We gaan 3 keer per jaar met de stam op kamp. Rond de voorjaarsvakantie gaan we op winterkamp, hierbij gaan de afdelingen ook mee. Met Hemelvaart gaan we ergens in Nederland op kamp, en in de zomervakantie gaan we op zomerkamp. Eén keer in het jaar organiseren we het stamfeest. Hierbij worden ook andere scoutinggroepen uitgenodigd om bij ons een feestje te komen vieren. Verder is een groot deel van de stam actief leiding bij andere (jongere) onderdelen en organiseren we activiteiten voor de rest van de groep.
We hebben bij de stam een bestuur; de stamleider, de secretaris, penningmeester en de functies ledenbeheer en webbeheer. Verder kan je je natuurlijk inzetten voor verschillende commissies.