Vendel

Scouts

Leeftijd: 11-15 jaar (meisjes)
Opkomsttijd: zaterdag van 10:00 tot 12:30 uur
Locatie: Fort Lunet III
Teamleider: Pien van Rheede
Informatie?: Stuur een mail
Lid worden?: Aanmelden bij Scouting Salwega


Over het Vendel:
Het Vendel is een groep gezellige meiden tussen de 11 en de 15 jaar oud. De jongens van dezelfde leeftijd zitten bij de Troep of ons gemengde onderdeel de Scouts (vrijdagavond). Onze meiden zijn verdeeld over vier groepjes, die we ploegen noemen. Soms doen we activiteiten met het hele Vendel, en soms werken de meiden samen in hun eigen ploeg.

Waar draait het Vendel?
Zaterdagochtend zijn wij te vinden op Fort Lunet III. Dit is één van de forten uit de Hollandse Waterlinie; eerder een oude bunker, maar sinds 2011 helemaal opgeknapt. Een unieke locatie, en ideaal voor leuke buitenactiviteiten zoals levend stratego, een waterballonnen gevecht, of een potje blind-volleybal.

Wat doet het Vendel?
Zaterdagochtend organiseren we een leuk programma voor onze Vendels, elke zaterdag is weer anders. De programma’s maken we binnen een aantal thema’s, dit zijn onder andere: sport en spel, creativiteit, scoutingtechnieken, veilig en gezond, en samenwerking. Activiteiten die we onlangs hebben gedaan zijn onder andere: een foto-strip maken, een sportopkomst, portemonnees maken, ‘s avonds een spooktocht over het fort, en we hebben een lipdub gemaakt. Deze laatste kan je bekijken op: http://www.youtube.com/watch?v=-DEZ0WLX6r0. Naast de zaterdagochtend-opkomsten gaan we drie keer per jaar op kamp. Op kamp slapen de Vendels met hun ploeg in een eigen tent en bouwen ze hun eigen keuken om zelf in te koken op het kampterrein.

Waar kan ik me opgeven?
Heb je interesse of vragen, dan kan je ons bereiken via vendel@salwega.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.