Afdeling 551

Explorers

Leeftijd: 15-18 jaar (jongens & meisjes)
Opkomsttijd: zaterdag van 13:00 tot 16:00 uur
Locatie: PGA-huis
Teamleider: Pam Hazendonk
Informatie?: Stuur een mail
Lid worden?: Aanmelden bij Scouting Salwega


Over Afdeling 551:
Wij zijn een leuke, gezellige groep van jongens en meiden van 15 tot 18 jaar. Ons ledenaantal verandert regelmatig doordat er leden naar de stam gaan en er leden overkomen van de Scouts, het Vendel of de Troep. Er zijn ook leden die iemand meenemen en die vervolgens bij de Afdeling blijven hangen. Als je 18 wordt ga je over naar de Vrijdag- of Kabilastam en/of ga je bij een onderdeel leiding geven.

Begeleiding
Op dit moment bestaat onze begeleiding uit Pam, Barbara, Bart, Steven en Laurens.

Waar zitten we?
Wij zitten in het PGA -huis in het afdelings”hok” bovenin naast de stam. Maar met lekker weer zitten we vooral buiten.

Wat doen we?
Elk seizoen maken de leden zelf een Jaarplanner en worden alle programma’s zelf bedacht en naar eigen keuzen verdeelt onder de leden. De begeleiding zal helpen bij het organiseren van deze programma’s. We draaien op zaterdagmiddag, maar soms hebben we ook een weekendje of speciaal programma zoals een uitje.  Er worden dan ook commissies gemaakt die helpen met het organiseren van verschillende grote activiteiten zoals, zomerkamp, pinksterkamp en het pannenkoekenhuis.

Voorbeelden programma’s: bakken, laserquest, zelf een bubbelbad maken, film marathon, voortvaren op de gracht, flashmob maken en op water slapen.

Voor wie?
De afdeling is bedoeld voor creatieve en leuke, gezellige jongeren, die het leuk vinden om op zaterdag hun eigen programma te maken en er samen een gezellige tijd van te maken in een hechte groep jongeren.
Dus hou jij van gezelligheid en wil je je zaterdag samen met een leuke groep doorbrengen dan ben je van harte uitgenodigd om contact op te nemen met de begeleiding!