PGA-huis

Sinds februari 2012 beschikt Scouting Salwega over een geheel vernieuwd PGA-huis (Prins Gustaaf Adolf huis) in het Beatrixpark aan de oostkant van Utrecht. Omdat het midden tussen de forten Lunet III en Lunet IV van de Hollandse Waterlinie gelegen is, heeft het een loodsachtige uitstraling gekregen.

IMG_8236

De nieuwbouw is in eigen beheer tot stand gekomen. Ontwerp, constructie-advies, bouwmanagement en bouwtoezicht zijn door ouders, (oud)leden, leiding en bestuur tot stand gekomen. De bouw is grotendeels uitgevoerd door Aannemersbedrijf Kwakkenbos BV uit Harmelen, waarna de afbouw en afwerking met ouders, (oud)leden, leiding en bestuur is afgerond. Deze nieuwbouw zou niet mogelijk zijn geweest zonder (financiële) medewerking van de gemeente Utrecht (Stadswerken en Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling), de Stichting Ludens BSO, een anonieme schenker, Rabobank Dichterbij Fonds, het Oranje Fonds en de Stichting Scouting Salwega zelf.

IMG_8076

Het PGA-huis, aan de Oude Liesbosweg 76 te Utrecht, is van alle gemakken voorzien (ruime keuken, sanitair). De Manenborghhorde en de Estahorde delen op de zaterdag samen het hordelokaal (142 m²) op de begane grond. In het hordelokaal kunnen we met de hele groep samen warm en droog bij elkaar komen. Ook op de begane grond is het Beverlokaal (50 m²). De begane grond is geheel toegankelijk voor mindervaliden.

Op de eerste verdieping hebben de Vrijdagstam en de Afdeling 551 hun eigen ruimte (ieder 40 m²).

verhuur tekening pga Model (BG)

verhuur tekening pga Model (1e verd)

IMG_8151

Rond het PGA-huis beschikken we over een omheinde buitenruimte (0,2 ha) met een stookplaats. In het direct eromheen gelegen Beatrixpark hebben we de beschikking over een zee van speelruimte voor speurtochten en spelletjes en op de fortgracht kunnen we vlotvaren etc.

Door de weeks is het PGA-huis gebruikt als BSO Luna (Stichting Ludens). ’s-Avonds door de weeks wordt het incidenteel gebruikt als vergader- en als oefenruimte.