Workshopavond voor de leiding

Zaterdag 17 juni hebben wij een workshopavond voor de leiding gehad. Leiding geven is vrijwillig maar niet vrijblijvend zoals men bij Scouting Nederland formuleert. De leiding staat er iedere zaterdag (en binnenkort ook op vrijdag) voor onze leden, waar doordeweeks voorbereiding aan vooraf gaat. Om op de hoogte te blijven van, te brainstormen over en te praten met elkaar over belangrijke onderwerpen, bouwen wij aan de toekomst en leren wij weer van en met elkaar.

De workshop Materiaal, gegeven door Ron

Er waren een achttal workshops, te weten websitebeheer, materiaalteam (foto), organiseren van een groepsactiviteit, de progressiematrix (wat moet een lid leren en kunnen bij welke onderdeel), informatie voor nieuwe leiding, kinderen met afwijkend gedrag, huiselijk geweld en organiseren van een programma met een thema. In drie blokken van ieder een half uur heeft iedereen zijn kennis verrijkt en hebben wij een zeer geslaagde avond achter de rug. De leiding heeft weer handvatten gekregen voor de toekomst en als groep hebben wij weer goede nieuwe ideeën om mee verder te gaan. Iedereen bedankt voor al het enthousiasme en vooral een bedankje aan de workshopleiders!

De ideeën voor volgend jaar zijn ook al opgekomen, dus tot volgend jaar!
Groet
Ellen Kreijns, groepsbegeleider
p.s. mocht u ook ideeën hebben voor het geven van een workshop, heeft u kennis van een onderwerp dat ons kan verrijken, neem dan graag contact met mij op via begeleiding@salwega.nl.